DEMİRAY GRUP MEKANİK TESİSAT
Telefon: 0312 360 2340
Mekanik tesisat alanlarında proje ve taahhüt hizmeti vermek üzere kurulan firmamız; deneyimli ve uzman kadrosu ile sektöründe kaliteden ödün vermeden önemli işlere imza atmıştır.
Kazan dairesi, Su Tesisatı, Kat kaloriferi, Kombi-Petek, Şohben, Sıhhi Tesisat Malzemelri, Toptan Satış aalnında uluslararası standartlar ve teknolojik gelişmeleri takip ederek, yüksek kalite ve verimlilikte hizmet vermektedir.
Amacımız istenilen hizmeti; etkin bir çevre ve enerji bilinci ile gelişen teknolojiyi takip ederek, verimli sistemler kurmaktadır.
.
Demiray Grup Mekanik Tesisat Keçiören, Keçiören Doğalgaz Tesisat, Kombi tesisat keçiören, Keçiören sıhhi tesisat , Keçiören su tesisat, Demiray tesisat keçiören Ankara, Su Tesisatçısı Keçiören Ankara, Kazan Dairesi Tamiri Ankara, Kombi Petek Tesisatı Keçiören, Keçiören Doğazgaz Firmaları,
Bu kadar uzun süredir faaliyetlerimizi artan bir başarı ile sürdürebilmemizi, tamamladığımız ve işletmeye aldığımız tüm bu projeler ile yaratabildiğimiz müşteri memnuniyeti ve bundan kaynaklanarak yayılan referans halkaları olduğunu çok iyi biliyoruz.
Alanımızdaki en son teknolojik gelişmelere ayak uydurup bunları işlerine yansıtma beceri ve isteğine sahip deneyimli ve uzman teknik ve idari kadromuz;
müşterilerimize aynı zamanda teknik danışmanlık yapabilme ve bu sayede onlarının beklentilerini karşılamanın ötesinde, uzun vadeli menfaatlerini de gözetebilme potansiyelimiz;
yaptığımız işlerde teknik gerekliliklerin yanı sıra, görsel ve estetik duyarlılıktan da taviz vermeyen titiz ve ilkeli yaklaşımımız;
müşteri memnuniyetini daima ön planda tutan ve "yaptığın işi önce kendin beğen" sloganı ile somutlaştırdığımız iş ahlakımız;
"uygun fiyata uygun kalite" düsturunu esas alan ticari anlayışımız ve fiyatlandırma politikamız ile daha uzun yıllar siz müşterilerimize hizmet etmeyi sürdürmek istiyoruz,
Bunun için hazırIZ
KAZAN DAİRESİ BAKIM VE ONARIM
KAZAN DAİRELERİ
Bir kazan dairesinde aşağıdaki elemanlar için yer ayrılmalıdır.
a. Kurulacak kazanlar
b. Yakıt deposu
c. Kalorifer bacası ve duman kanalları
d. Tesisat elemanları (pompalar, boyler, eşanjör, su deposu, su temizleme cihazı, hidrofor,
kolektörler, fanlar vs.).
e. Kazan bakıcısı odası
Mimari proje aşamasında bu elemanları alacak büyüklükte bir kazan dairesi yeri ayrılmalıdır. Kazan
cinslerinin ve tesisat düzenlemesinin çeşitliliği nedenleriyle önceden genel olarak bütün tesisler için geçerli olacak
kazan dairesi boyutları vermek mümkün değildir.
Kazan dairesinin yeri alışkanlıkla binaların bodrum katın olarak seçilir. Ancak sıvı ve gaz yakıtlı ısıtma
sistemlerine kazan dairesi çatıda da oluşturulabilir. Bodrum katı içinde de genellikle binanın ortalarında bir bölüme
kazan dairesinin yerleştirilmesi öğütlenir. Böylece hem baca uygun bir noktaya inşa edilebilir, hem de yatay
tesisat boru boyları nispeten kısa olur. Kazan dairesinin yeri seçiminde bacaya yakınlık ve tesisatın ağırlık
merkezinde olma kriterlerinin yanında bir başka önemli kriter de yakıt girişi ve külün dışarı atılması işlemlerinin
kolay ve basit olmasıdır. Bu arada havalandırma, güvenlik ve aydınlatma da dikkate alınması gereken önemli
konulardır. Bütün bu kriterlerin bir arada sağlanabilmesi özellikle büyük tesislerin bodrum katında meydana
getirilecek kazan dairelerinde güçtür. Bu gibi durumlarda bina dışında yarı bir kazan dairesi yapmak iyi bir çözümdür. Bu çözüm özellikle grup halinde binaların merkezi ısıtmasında geçerlidir.
SU TESİSATI
Sıhhi Tesisat Ne demek? İnsan yaşamı için zorunlu olan temiz suyun temini, kirli suyun uzaklaştırılması, temiz suyun kullanılmasını sağlayan tesislerin yapımı ve işletilmesini konu alan meslek dalıdır. Bu konuda çalışan meslek sahiplerine Sıhhi Tesisatçı denir.Tanımdan da anlaşıldığı gibi tesisatçılık insan sağlığını ilgilendiren bir meslektir. Sıhhi tesisatçı da bunun bilincinde olmalı, tesisat döşeme çalışmalarda bunun önemini unutmamalıdır. Tüm meslek dalında olduğu gibi tesisatçılık mesleğinde de başarının ön koşullarından biriside temizlik ve titiz çalışmadır.
Çalışma sırasında temizlik, tesisatçının giyiminden başlayıp tüm davranışında etkin olmalıdır. Giysileri çalışma ortamlarına göre uygun olmalıdır. İşlerinde her an yanında olacak araçlar gereklidir. Yeterli bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olan tesisatçı yapacağı çalışmayı işe başlamadan önce titizlikle planlar.Demiray Grup ailesi olarak işimizi en iyi ve en yüksek kalitede siz müşterilerimize sunmaktayız.
KAT KALORİFERİ
Müstakil evler, Villalar ve apartman dairelerinin bireysel olarak ısıtılmasını sağlayan cihazlardır.
Lokal bir ısıtma sistemi olan kat kaloriferi sistemleri genel olarak merkezi ısıtma sistemleri ile aynı prensipleri taşır. Fakat bura da kullanıcılar binalarını ortak bir sistemden değil bireysel olarak ısıtırlar. Kat kaloriferi ile ısınmayı tercih eden tüketiciler günümüzde en ekonomik yakıt olarak kömür veya odunu tercih etmektedirler. Isınmanın yanında, sıcak kullanım suyu ihtiyacını da aynı sistemden karşılamak mümkündür. Burada merkezi ısıtma da olduğu gibi sıcak sulu ısıtma sistemleri kullanılabilir. Bu durum da kullanıcılar kendi dairelerinde ki radyatörleri ısıtmak için kat kaloriferi adı verilen ısıtma cihazlarını kullanırlar. Bu cihazlar kazanlardan daha küçük kapasiteli ve kompakt cihazlardır. Genellikle sirkülasyon pompaları cihazın üzerinde olur.
Türkiye piyasasın da tek daireden 5 daireye kadar ısı üretimi ihtiyacını karşılayan kazanlar genel olarak kat kaloriferi olarak adlandırılmaktadır.
KOMBİ ve PETEK
Petek Temizleme Nasıl Yapılır ?
Demiray grup; gelişen teknoloji sayesinde edindiği ekipmanlarla profesyonel petek temizleme hizmeti vermektedir. İşinin erbabı tesisat ustalarımız titizlikle çalışmaları yürütmektedir. Petek temizleme işlemi peteklerin havasını alıp içindeki suyu değiştirmek değildir. Petek Temizleme Kimyasalı kullanılmalıdır. TSE onaylı ürünler ve en iyi ekipmanla yaptığımız işlemden sonra ısınma sorunlarınız ortadan kalkmış olacaktır.
Neden Petek Temizleme Yaptırmalısınız ?
– Petek içlerindeki tıkanıkları açmak için,
– Evinizi daha az enerji harcayarak ısıtmak için,
– Peteklerinizi daha uzun yıllar kullanabilmek için,
– Kombinizi daha uzun yıllar kullanabilmek için,
– Isınma sorunlarınızdan kurtulmak için,
– Daha az doğalgaz sarf ederek çevreye katkı sağlamak için
Kombinizin ve tesisatınızın sağlıklı çalışıp uzun ömürlü olması için düzenli olarak bakım yaptırmalısınız. Bakımı yaptırılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü kısalır. Verimi düşen kombi daha fazla doğalgaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bunlar da size soğuk algınlığı ve kabarık doğalgaz faturaları olarak geri döner.
Uzun sure çalıştırılmayan kombi ve tesisat çalıştırılmadan önce mutlaka bakımının yapılması ve parçaların görevlerini yerine getirdiğinden emin olunması gerekir.
Kombi ve tesisatın bakımında dikkat edilecek hususlardan bazıları şunlardır:
1. Kombi cihazının içindeki ısı ileten parçaların toz ve kirle kaplanmadığından emin olunur. Aşırı kirlenen ve hasar gören tesisat parçaları kombinizin ömrünü kısaltır, doğalgaz tüketimini arttırır.
2. Kombi cihazının tüm elektrik aksamı kontrol edilir.
3. Isı sensörleri control edilir ve bacanın açık olduğundan emin olunur.
4. Kombi su seviyesi ve bu seviyenin tutarlılık seviyesi kontrol edilir.
5. Tesisat suyunuzun bir süre sonra değiştirilmesi gerekebilir. Aşırı kirlenen tesisat suyu, ısı iletimini aksatır ve daha fazla doğalgaz tüketmenize neden olur.
6. Özellikle tesisat suyu değiştirildikten sonra tesisat içinde kalan hava alınır.
7. Kombinin su hattında bulunan kir filtresi kontrol edilir. Eskiyen veya aşırı kirlenen filtrelerin değiltirilmesi gerekir. Aksi halde kombi tesisatınızdaki kirli su oranı artar ve ısı transferi yavaşlar. Bu durum doğalgaz faturanıza yansır.
8. Kalorifer peteklerinin de bakıma ihtiyacı vardır. Kalorifer peteklerinin iç ve dış temizliği ısı iletimini büyük ölçüde arttırarak daha az doğalgaz tüketmenizi sağlar. Kalorifer peteklerinin konvektörleri genellikle ulaşılması güç yerlerde odukları için kir tutmaya müsaittirler. Özellikle ilk çalıştırmada gelen kokuyla anlaşılan konvektördeki kir birikmesi evinizin ve iş yerinizin hijyeni için tehlike oluşturabilir.
Kombinizin bakımını yaptırdığınız takdirde eski kombinizin verimi artar, yeni kombinizin de ömrü uzar. Kombi ve tesisatınızdaki arızalar kış mevsiminin en soğuk dönemlerinde doğalgaz faturanıza yansımaz. Bakımı yaptırılan kombiler sürekli arızalanmıyacağı için size beklenmedik masraf çıkarmazlar. Sonuç olarak daha az doğalgaz faturası ödeyerek daha çok ısınırsınız.
ŞOHBEN
Şohben nedir?
Şohben, 1867 yılında Londralı dekoratör Waddy Maughan tarafından icat edildi. Şohbenler sıcak su ihtiyacını karşılayan gaz ile çalışan ürünlerdir. Kendi aralarında çeşitlere ayrılır. Bacalı ve hermetik tip gazlı şofbenler günümüzde en çok kullanılan şofben türlerindendir. Kapasiteleri dakikada 6 ile 24 litredir.
Şohbenlerde güvenlik önlemleri nasıl alınır?
Gaz kokusu var ise; Gaz vanası kapatılmalı, pencereler açılmalı ve yetkili servis aranmalıdır.
Şohben montajında dikkat edilecek hususlar nelerdir?
- Cihazın montajının yapılacağı alan incelenmelidir.
- Gaz girişine vana takılmalıdır.
- Gaz bağlantısı yapıldıktan sonra kaçak olup olmadığı kontrol edilmelidir.
- Şofbenin yer alacağı odada mutlaka havalandırma ya da pencere olmalıdır. Bunlar yok ise oda büyüklüğü en az 1 metreküp olmalıdır.
- Kapı altının 3 cm kesilmesi gereklidir.
- Şofben en kısa yoldan bacaya bağlanmalıdır ya da bacaya yakın bir yere montajı sağlanmalıdır.
- Şofbenler ısıtıcı özelliği olan diğer elektronik aletlerin yakınına ya da üzerine bırakılmamalıdır.
- Montaj yapılırken gaz ve su bağlantı noktalarına dikkat edilmelidir.
Şofbenlerde yer alan ayarlar nedir?
1. Gaz ayarı
-Doğalgaz
-LPG
2. Basınç ayarı
-Minimum gaz ayarı
-Maksimum gaz ayarı
SIHHİ TESİSAT MALZEMELERİ
Sıhhi Tesisat Nedir?
Her yapının sıhhi tesisatı, üç temel işlevi karşılamalıdır. Besin tüketimine (yemek pişirmek, içmek) yönelik ve günlük tüketimde (çamaşır yıkamak ve temizlenmek) suyun sağlanması ve konut içinde kullanılmak için dağıtılması; organik atıklar, deterjanlar, eriyikler vb., "pis suyun" boşaltılması. Bazı durumlarda, sıhhi tesisatın özel işlevleri olabilir. Bir kuyudan,kaynaktan, suyunalınması; pis suların toplandığı fosseptik çukurlar ve biyolojik işlemlerle pis suların toprağın derinliklerine dağılması; içme suyu suyun, içilir nitelik taşıması, mekanik filtre tesisatı, tesisatın hazne, boru gibi parçaların polifosfatlar aracılığıyla, kimyasal açıdankorunması.
Konut Içi Tesisat iç bölümlerde gelişen bu sistem, iki ihtiyaca cevap verir. Suyu, konut içi noktalara dağıtmak; pis suyu boşaltmak. Teknik terminolojide "temiz su", konuta çeşitli amaçlarda kullanılmak için ulaştırılan, içilebilir nitelikte sudur; kullanıldıktan sonra boşaltılan, konut dışına ulaştırılan, su ise "pis su" diye tanımlanır. Çok konutlu dairelerde ise, bir kolon sistemi vardır. Temiz su, borularla dairelere ve daire içine ulaşır, buradan da pis sular dikey borularla akıtılır. Her dairede, bir giriş noktası vardır. Suyun akıtıldığı noktada, pis suların boşaltıldığı kolona bağlanan, bir boru vardır. Çatı düzeyinde, en üst bölümden farklı bir biçimde, bir baca aracılığıyla, dışarıya bağlantılıdır; bu bağlantı, sifonun düzgün çalışması ve boşaltılan atıkların, taşkınlık yapıp geri çıkmasının, pis suların akıtılmasının temel öğesi olan hava ve gazın boşaltılması için kaçınılmazdır.
Genellikle, temiz su tesisatında su, doğrudan doğruya daireleri besleyen kolonlardan akmaz. Zeminde toplanır, hidrofor dediğimiz sistem ile yeterli basınçla dairelere ulaştırılır. Hidrofor, elektrik enerjisi ile çalışır. Elektrik kesintisinde su da akmaz.Musluk ve Bataryalar.